Zien met je eigen ogen… het lijkt zo banaal. En toch wordt ongeveer 1 op 2 mensen in onze westerse maatschappij vroeg of laat geconfronteerd met visuele problemen. Meestal krijg je een bril of contactlenzen, zie je meteen weer scherp en hoef je er verder niet stil bij te staan. Zicht op echte beterschap is er niet. In tegendeel. Je komt wellicht in een negatieve ‘zie-spiraal’ terecht en je gaat van hoe langer hoe slechter zien met je eigen ogen. Dat stemt tot nadenken.

‘Waarom geneest een bril mijn ogen niet?’ was dan ook een vraag die ik me van jongs af aan stelde. Het hield me bezig. Het was mijn drijfveer om op zoek te gaan. En wie zoekt die vindt. Op een dag kwam het gedachtengoed van dr. Bates mijn wereld binnen gewaaid en veranderde alles. Zo vele jaren later is het mijn missie geworden om met ELS – Eye Love Seeing je te informeren over ‘natuurlijk zien’ in al zijn facetten. Met ELS nodig ik je uit goed voor je ogen te zorgen en opnieuw te leren zien met je eigen ogen. Meer lezen over mijn verhaal doe je HIER.

Onze ogen zijn een kostbaar bezit en komen de dag van vandaag erg onder druk te staan. Waas en andere visuele problemen zijn net als pijn een signaal van het lichaam dat er iets fout zit. Dr. Bates, een Amerikaanse oogarts, ontdekte zo’n 100 jaar geleden al dat de meest courante visuele problemen het gevolg zijn van een aanhoudende vorm van stress. Hij is de grondlegger van de ‘natuurlijk zien methode’. Dat is een educatief programma om opnieuw te leren je ogen te ontspannen en waarmee je je ogen dus echt kan genezen.

Tot ziens in het land van Waas!
ELS, Eye Love Seeing 😉

P.S. In deze video op mijn ‘you tube’ kanaal filosofeer ik verder waarom een bril mijn ogen niet geneest. Vergeet je niet te abonneren op mijn ‘you tube’ kanaal. Zo mis je geen enkele nieuwe video. Je vindt er trouwens ook een schat aan beeldende informatie als je aan de slag wil met de natuurlijk zien methode. Tot daar!