Das Buch ist die Axt für das gefrorene Meer in uns.

– Franz Kafka

Boeken zijn als een bijl die het ijs van ons bewustzijn splijt.

'Magic eyes' van Leo Angart

 

In dit boek deelt Leo zijn jarenlange ervaring met het verbeteren van het gezichtsvermogen van kinderen. Hij legt in een duidelijke en heldere taal uit wat je zelf kan doen om het gezichtsvermogen van je kind te ondersteunen en/of te vermijden dat je zoon of dochter aan de bril moet.

Hij ontrafelt de meest courante visuele problemen, legt uit wat de oorzaken van slecht zicht zijn en geeft eenvoudige oplossingen die je zelf thuis kan proberen. Deze speelse activiteiten dragen absoluut bij aan gezonde ogen zodat je kind helemaal geen bril (meer) nodig heeft.

Het is trouwens Leo’s ervaring dat het herstellen van het gezichtsvermogen van kinderen eigenlijk vrij eenvoudig is.

In ‘Magic Eyes’ vind je een gedetailleerde omschrijving en uitleg van activiteiten specifiek voor: amblyopie of ‘lui oog, anisometropie d.i wanneer er een opmerkelijk verschil is tussen beide ogen, astigmatisme, diplopie of dubbel zien, hyperopie of verziendheid, myopie of bijziendheid en strabismus.
Een absolute aanrader voor ieder gezin met schoolgaande kinderen.

 

'Vision for life' van Meir Schneider

Meir Schneider is geen onbekende in de wereld van natuurlijk zien. Hij werd geboren met cataracts en als kind officieel blind verklaard door de staat Israël, maar hij leerde zichzelf opnieuw zien met oogyoga en de dr. batesmethode. Meir bundelde zijn kennis en ervaring in het boek ‘Vision for life’. Het werd dan ook een zeer uitgebreid boek boordevol ‘oefeningen’, technieken en programmavoorstellen niet alleen om de gekende refractiefouten zoals bijvoorbeeld bijziendheid en verziendheid te behandelen, maar ook glaucoom, macula degeneratie, cataract en zo meer. Een absolute aanrader voor eenieder die slecht ziet en daar wat aan wil doen.

'De vreugde van het zien' van Ursula Büchler en Klaus Jürgen Becker

Het boek neemt je mee op ontdekkingstocht in de systemische kijktherapie van Ursula Büchler. Het staat vol met activiteiten en praktijkvoorbeelden die je als lezer inzicht geven in het geheim van helder zien. Eén van de belangrijkste pijlers van haar therapie komt uit de Tibetaanse geneeskunde en gaat over het moederoog en het vaderoog. Het is geweten dat alle wezens met elkaar verbonden zijn en ouders en kinderen in het bijzonder. Deze stelling gaat nog ietsje verder en zegt dat het linkeroog overeen komt met het oog van de moeder en het rechteroog met dat van de vader. Het boek is momenteel slechts tweedehands beschikbaar.

'How to improve your child's eyesight naturally' van Janet Goodrich

Dit praktische boek van Janet Goodrich is voor ouders die het zicht van hun kinderen – en van zichzelf – op een natuurlijke manier willen verbeteren en herstellen. Het boek leert ouders hoe ze een aangepast programma voor de specifieke visuele noden van hun kind kunnen samenstellen, van astigmatisme tot lui oog en alles daar tussen.

In het boek vind je een schat aan informatie, activiteiten en ‘vision games’. Bij de meeste activiteiten vind je eveneens een bijbehorend liedje zodat het doen van de activiteiten echte ‘fun’ wordt en je kind als vanzelf de goede kijkgewoontes weer leert.

Het bevat o.a.:
* gedetailleerde en specifieke werkwijzen voor de meest voorkomende oogproblemen
* meer dan 90 creatieve en speelse activiteiten die aangepast zijn aan verschillende leeftijdsgroepen, van baby, kleuter tot volwassene.
* praktische informatie over hoe je het best kan omgaan met dokters en diagnoses.
* waardevolle tips over hoe je met je voeding, je omgeving en je dagelijkse gewoontes het verbeteren van je gezichtsvermogen verder kan ondersteunen.

Dit boek is een absolute ‘must have’ voor families met kinderen en volwassenen die er voor willen kiezen om goed voor hun ogen te zorgen en hun gezichtsvermogen te behouden of te verbeteren.

Els is fantastisch! Ik heb mijn bril zelden nog nodig dankzij haar e-book! En ik ben van -3,5 naar -2 op mijn ogen!! Diegene die het testte kon zijn eigen ogen niet geloven 🙈🙈 Dank je, Els!!!
Celine Tytgadt

Ik vond het een bijzondere ‘eye-opener’ dat ik nog zoveel kan zien ondanks mijn bijziendheid!
Kathleen Rasschaert

Vooral het zwaaien heeft bij mij een geweldig positief effect. Na het zwaaien – 5 à 10 minuten – waren de letters moeiteloos en goed leesbaar!
Frank van den Berg