Het kan gebeuren dat je enkele oogyoga activiteiten geprobeerd hebt, maar je teleurgesteld vaststelde dat je helemaal geen verbetering opmerkte of dat je zicht toch even beter was, maar daarna weer niet meer. Ik heb goed nieuws! Dat is volkomen normaal.

‘Hoe lang duurt het eer ik echt resultaat ervaar met oogyoga en de Bates methode?’ Die vraag krijg ik regelmatig.
Mijn ervaring is dat je gezichtsscherpte een organisch gegeven is. Het verbeteren van je zicht is dan ook iets waar je voortdurend mee bezig bent. Hiermee bedoel ik niet dat het een eeuwigheid zal duren eer je opnieuw beter zal gaan zien. Helemaal niet zelfs. Laat me even verduidelijken.

Ieder paar ogen is uniek en elke persoon reageert verschillend op oogyoga en de Bates methode. Het effect en de resultaten van oogyoga en de Bates methode is dan ook sterk afhankelijk van persoon tot persoon.

Wist je trouwens dat het volkomen normaal is dat gezonde ogen enkele dioptrieën gedurende een dag variëren? Ogen zijn als het ware barometers en weerspiegelen perfect hoe het met je op een bepaald ogenblik gaat. Je gemoedstoestand, stress, bepaalde situaties, je voeding, je levensstijl … Ze kunnen allemaal een impact op je zicht hebben.

Het loont dus zeker de moeite om na te gaan wat precies wazig of dubbel zien of andere oogproblemen bij je veroorzaakt. En tegelijkertijd – niet onbelangrijk! – ‘tools’ in handen te hebben die de gezondheid van je ogen en de gezichtsscherpte bevorderen zoals oogyoga en de Bates methode.

Daarom dat het zó belangrijk is om preventief te werken of onmiddellijk actie te nemen als de waas, het dubbel zien of andere oogproblemen zich voordoen. Hoe sneller je handelt, hoe sneller je opnieuw kan genieten van een perfecte gezichtsscherpte.

Eens je met een bril start, loop je het risico er heel snel aan te wennen… Met het gekende fenomeen dat je elk jaar een extra dioptrie verzamelt. Wat ergens logisch is want de oorzaak wordt niet aangepakt. En een bril leert je bovendien NIET wat je kan doen om je gezichtsscherpte te bevorderen. En dat is – zoals ik al schreef – niet onbelangrijk!

Hoe lang je al brilt, hoe sterk je brilglazen zijn, hoe gemotiveerd je bent, hoeveel tijd je er mee bezig kan zijn, hoe goed je de ‘tools’ kan integreren, of je je al dan niet laat begeleiden, … bepalen hoe snel je vooruit gaat.

Hou daarbij rekening dat het verrassend snel kan gaan en dat niets onmogelijk is!

Ik ben daar het levend bewijs van 🙂 Zowat 40 jaar had ik een bril met alles erop en eraan – so to speak. Dankzij de Bates methode ben ik ondertussen van ‘mijn’ astigmatisme (R – 1.75 en L – 2.00) af en heb ik tegenwoordig 20/20 visus met een brilvoorschrift uit 2004. Het gaat m.a.w. de goede kant op.

Laat je dus vooral niet ontmoedigen, maar blijf bezig met oogyoga en de Bates methode.

Het doel van ELS – Eye Love Seeing – is trouwens in eerste instantie de basis van oogyoga en de Bates methode aan te leren zodat je aanvankelijk via bewuste actie je gezichtsscherpte herwint tot dat er een moment komt dat je ook onbewust opnieuw geniet van een heldere blik.

Geloof me, dat moment is onbetaalbaar! 

Euh nee, geloof me niet – hahaha, maar onderzoek of wat ik hier schrijf ook voor jou waar is. Ervaar het m.a.w. zelf!

Wil je meteen de koe bij de horens vatten? Boek dan een ‘Geef je ogen een boost’ sessie en til je dagelijkse oogyogapraktijk naar een volgend niveau. HIER vind je er meer info over.

Wens je op je eigen tempo, maar toch gestructureerder met natuurlijk zien aan de slag te gaan én echt resultaat te boeken? Kijk dan HIER of de ‘Roadmap Naar Helder Zicht’ voor jou is.

Liever in levende lijve leren met je eigen ogen terug te zien? Kom dan naar een 1 daagse retreat of het Eye Relax Weekend

Eerst nog even de kat uit de boom kijken? Neem dan HIER een kijkje op mijn ‘you tube’ kanaal en vergeet je niet te abonneren. Zo mis je geen enkele tip of trick om weer opnieuw met je ogen te gaan zien.