Inspireer en laat je inspireren
om opnieuw met je eigen ogen te leren zien.

Deel jouw ervaring met oogyoga, de dr. Batesmethode, ELS,
kortom met natuurlijk zien.
Hoe groot of hoe klein je vooruitgang ook is,
je moedigt hiermee je brillende medemens aan.
Onderschat de kracht van jouw getuigenis niet!

Deel je ervaring via een mailtje naar eyeloveseeing@gmail.com 

Ik had één oog waar ik niet meer mee zag. Tijdens de 1 daagse retreat ervaarde ik enorm veel vermoeidheid, maar amuseerde me tegelijkertijd heel erg met de activiteiten. Naar het eind van de dag toe merkte ik dat ik uit dat ene oog terug zag. Ik heb na de retreat enorm veel en goed geslapen. ’s Anderendaags had ik evenwichtsstoornissen. Ik checkte mijn ene oog en zag er nog steeds mee. Ik vermoedde dat de evenwichtstoornissen het gevolg waren van het feit dat ik nu met beide ogen weer zag. Het was nu een kwestie van opnieuw evenwicht te vinden met het zicht van beide ogen. Toen ik dit inzag, verdwenen de evenwichtstoornissen. Ik ben werkelijk onder de indruk!

Debora P.

Ik wil je even laten weten dat het goed gaat met de oefeningen die je me gaf. Er is ook echt al een verschil, mijn zicht is helderder en ik zie scherper. We gaan er mee door en je hoort me als ik richting België kom.
Bedankt.

Rita Geerts

www.domainebarreaux.be

Met een boek over oogyoga lukte het me niet om er mee aan de slag te gaan en het belandde al gauw in de kast. De oogyoga fundag is een hele praktische dag waarbij het hele plaatje aan bod komt. Niet alleen het fysieke maar ook het emotionele, psychische en het ziel-zijn kwamen aan bod. Voor mij werd het zo duidelijk dat er een verband is tussen al deze zijnstoestanden.

Ik heb er ten volle van genoten en heb bruikbare inspiratie opgedaan om er nu echt mee aan de slag te gaan.

Dank je, Els, voor deze ontspannende en heldere dag 🙂

Anne Van Overloop

Ik dacht dat je van zodra je zicht er op achteruit gaat, je best een bril neemt om te vermijden dat je ogen nog verder vermoeien en je zicht verder verslechtert. Niet dus!
Ik heb ervaren dat palming, zwaaien en pompen een opvallend ontspannend effect op mijn ogen hebben en me heldere flitsen gaf.
Op het eind van de 1 daagse retreat kon ik de laatste lijn gemakkelijker lezen dan ’s morgens. Ik doe nu elke dag wat oefeningen en het positief effect duurt verder.
Wivina

Els is fantastisch! Ik heb mijn bril zelden nog nodig dankzij haar e-book! En ik ben van -3,5 naar -2 op mijn ogen!! Diegene die het testte kon zijn eigen ogen niet geloven 🙈🙈 Dank je, Els!!!
Celine Tytgadt

De 1 daagse was echt ‘fun’! Het zonnen en de drukpuntmassage gaven me opmerkelijk ontspannender ogen én flitsen van helder zicht. Maar het meest bijzondere was dat ik na de dag met mijn minder sterke lenzen net zo veel zag. Ik had ook het vertrouwen om met de minder sterke lenzen probleemloos terug naar huis te rijden. Mijn mantra is: ‘Ik zie. Ik zie alles.’ Mijn ogen worden vrolijk van positief praten. De les ‘Qigong voor de ogen’ liet me zingen in de auto met maximaal volume en energie. Er zat genoeg zuurstof in mijn longen. Ik was wel heel moe. Ik heb 10 uur geslapen. Ik koester mijn ogen meer dan ooit. 

C. uit Nederland

Als dank voor het advies en luisterend oor van Els wil ik hier graag een ervaring delen over verminderd gezichtsvermogen na een narcose.

In augustus 2019 onderging ik een operatie met narcose. Na deze ingreep ontdekte ik dat mijn zicht plots merkelijk was verslechterd. Vooraf kon ik alles in de verte zonder problemen scherp waarnemen. Na de operatie waren de beelden plots onscherp en had ik last van wazig en dubbel zicht.

Omdat ik de narcose als duidelijke oorzaak ervaarde, besloot ik advies aan Els te vragen in de hoop dat zij me kon helpen. En ja hoor, Els luisterde naar mijn verhaal en gaf me waardevol advies.
Ik dacht zelf aan voedingssupplementen. Els raadde me echter een sapje aan ter ondersteuning van de lever en het ontgiftingsproces en gaf me ook enkele ontspanningsactiviteiten voor mijn ogen. 

Gesterkt door het advies van Els ging ik nog meer letten op mijn voeding, meer bewegen en mijn ogen verzorgen door te palmen.
Ondertussen kan ik dankbaar meedelen dat mijn zicht weer is hersteld en de wazige verstoring is verdwenen. De aangepaste voeding en extra zorg hebben mij naast het herstel van mijn ogen ook nog een mooi verder gewichtsverlies opgeleverd.

Super bedankt Els voor jouw goede raad.

Linda Van Echelpoel

Vooral het zwaaien, het spelen met de sok om je perifere blikveld te vergroten en het shiften, gaven me flitsen van helderheid. Aan het eind van de dag voelde ik geen waas meer. Ik vond het ook bijzonder opmerkelijk om te ervaren dat mijn niet dominante oog het zo prettig vond dat mijn dominante oog uitgeschakeld werd door het zwarte kaartje. Mijn zicht was absoluut beter geworden na de 1 daagse. Ook nu staan mijn ogen helderder en heb ik minder last van waas.

Edith Nagel

Dat de swing zo belangrijk was, zat op de achtergrond! Ik doe deze nu dagelijkse om meer beweging in mijn ogen te krijgen. Ik merkte gedurende de 1 daagse op dat vooral swingen & palmen mijn ogen deugd deden. De retreat gaf me opnieuw motivatie en zin om er terug met goede moed op een ontspannen manier in te vliegen.

Geertrui Acke

Tijdens het ‘Eye Relax’ weekend werd ons zicht snel helder(der), scherper en de druk die er vaak rond en op onze ogen zit, viel volledig weg. Dit blijft nog steeds duren.

We palmen nu nog regelmatig, knipperen en ademen volop (zelfs zonder post-its lukt het ons) EN we zien dat alles rond ons beweegt!

Het meest opmerkelijke wat ik (Marielle) persoonlijk mocht ervaren was bij thuiskomst.
Er hangt een mega groot schilderij in onze traphal. Ik loop daar dagelijks voorbij zonder het werkelijk goed te bekijken. Eigenlijk hangt het te dichtbij wanneer ik er passeer. Met mijn verziendheid, een probleem …  Ik zou het vanop een afstand kunnen bekijken, maar eigenlijk zie (zag) ik het gewoonweg niet graag 🙂
En nu is dat ‘anders’. Details die ik nooit eerder opmerkte, springen plots in het oog. Het is verbazingwekkend goed geschilderd! Het heeft een totaal andere energie gekregen. Of beter, mijn zicht is geshift.
Michael & Marielle

www.ma-do.be

Thank you for the Tibetan Wheel, Els. I have been doing it a couple of times a day most days since that class. I just self checked my astigmatism and it’s much better.

Donna Waldrop, Loveland, USA

Vooral het zwaaien heeft bij mij een geweldig positief effect. Na het zwaaien – 5 à 10 minuten – waren de letters moeiteloos en goed leesbaar!

Frank van den Berg

Ik wil jullie bedanken voor de grote zorg waarmee jullie het ‘Eye Relax’ weekend voorbereid en vormgegeven hebben.
Ik onthoud vooral:
– in de watten gelegd worden. Soms letterlijk met de oog relaxatie avondactiviteit. Dat was echt heerlijk. Mijn persoonlijke favoriet! Maar ik kan ook niet omheen de heerlijke huisbereide maaltijden en extraatjes. Alles was heerlijk en met zoveel liefde klaargemaakt!
– jouw ongelooflijke expertise als het gaat over ogen en hoe ze functioneren. Wat ze nodig hebben… Mooi om te zien met hoeveel passie je dit deelde met ons!
– het vertragen. Plots werden oefeningen zoals ‘palmen’ voor de eerste keer aangenaam!
– de groepsdynamiek waardoor je een weekend onderdompelt in een eye relax bubbel.
Anouck

https://www.lifeenergy-coaching.be/

De dag na de oogyogadag heb ik 25 blz. gelezen in een heel moeilijk boek en dat allemaal zonder bril.
Anne Vermeir

Hallo Els, wat heb je mij ongelooflijk goed advies gegeven. Ik heb je filmpjes allemaal gedaan en ik heb het boek natuurlijk zien gekocht en ook daar veel uit geoefend. Dank dank dank daarvoor.💝🦋💃 En jawel, ik was deze morgen bij de keuringsarts voor het rijbewijs en de arts vroeg mij: ‘Waarom heeft u een bril?’ Wat een compliment! Ik ga door met oefenen en de voeding extra voor lever en galblaas. Ik doe pas een maand deze oefeningen en voel dat het nog veel en veel beter kan. Ik zal je blijven volgen. Nogmaals heel veel dank.

Tarsilla Anink

‘Begeleid door Els en met de ‘Roadmap naar Helder Zicht’ in de hand ben ik een reis begonnen die heel veel verduidelijkt heeft van wat ik nota bene al eerder had vernomen. Door het volgen van de ‘Roadmap Naar Helder Zicht’ heb ik ontdekt hoe wezenlijk de mindset is, die ten grondslag ligt aan wazig zien en het verbeteren daarvan. Mijn zien is namelijk voor een groot deel op gewoonten gebaseerd. In deze cursus leerde ik die gewoonten te onderkennen en geleidelijk aan te wijzigen. Ik heb een heel aantal onderdelen zeer gewaardeerd, te weten:
• de affirmaties,
• de ingesproken meditaties die een absolute aanwinst blijken te zijn en overal te gebruiken, wanneer je die op je smartphone installeert en
• de vele aanvullende informatie d.m.v. de even zovele bijlagen.
De wijze waarop de cursus is opgezet, de zorgvuldige planning ervan en de opgewekte presentatie door Els hebben mij 10 weken lang steeds doen uitzien naar de volgende video lesdag.’
Ben Wardenburg, Heerde NL

Ik ben op 2 april naar de oogarts geweest. Een spontane reactie van de oogarts:  ‘Je ogen zijn heel gezond.’ De oefeningen die ik van jou geleerd heb, hebben hier zeker toe bijgedragen.

Ik merk dat ik – sinds ik jouw traject volg – nog meer ging leven zonder bril. Bedankt voor de bewustmaking die ik van jou mocht ontvangen.

Marleen Lemmens

Ik wilde nog even kwijt dat ik het een geweldige dag vond gisteren. Je kennis over ogen is fenomenaal. En je kan het ook heel boeiend vertellen zodat het niet saai wordt. Het was een goeie mix van ‘theorie en praktijk’ en ik heb me geamuseerd. Elke euro meer dan waard!

Ondertussen heb ik ook mijn oude bril van zolder gehaald en daarmee zie ik nog even goed eigenlijk (en da’s er ééntje van meer dan 10 jaar oud!). Ik doe hem nu alleen op als het echt nodig is.

Els Vdc

Als je helemaal niets doet, dan blijven je ogen achteruit gaan, maar dankzij oogyoga en de dr. Batesactiviteiten ging mijn linkeroog inmiddels van -11,5 naar -10,25. Ik had met mijn rechteroog zelfs -12 en dat is nu -10,5.
Nanda Lichtleitner

Met het e-boek van ELS aan de slag gegaan. Ik heb net mijn ogen laten testen. Mijn zicht is verbeterd.’
Ilse Van Roeyen

Ik wil je laten weten dat ik de ‘Roadmap’ tot nu toe als erg fijn ervaar. Het mooie is dat ik ook al iets verschil ervaar. Ik doe de ontspanningsoefening elke dag, dagelijks zwaaien en palmen en af en toe zet ik mijn bril af. En ik merk dat het wat rustiger wordt voor mijn ogen en zelfs dat ik iets beter zie door mijn bril. Ik vind dat geweldig en een motivatie om door te gaan.

Je hebt een prettige stem om naar te luisteren daarom doe ik de visualisatie ook graag.

Hedy Mintjes

Het voordeel van een rasterbril voor mij is dat ik geen bril op sterkte meer hoef te dragen. Ik heb hem nu alleen nog maar nodig als ik wil lezen en geen goed licht heb en ik gebruik hem regelmatig aan de computer als ik iets typ. Lezen aan de computer lukt al goed. Dus ja, zonder sterktebril kun je veel sneller vooruitgaan qua verbeteren van je zicht. Je moet het gebruik even opbouwen, maar dan voelt het ook heerlijk ontspannen aan voor je ogen. Ik heb het rasterbrilletje trouwens steeds minder nodig. Als er goed licht is kan ik gewoon alles zien, ook kleinere letters. 

José Kneepkens

Ik vond het tijdens de funshop een bijzondere ‘eye-opener’ dat ik nog zoveel kan zien ondanks mijn bijziendheid!

Kathleen Rasschaert

Ik ben van mijn leesbril af in een sessie. Ik lees alles zonder leesbril. Alleen door stress heb ik nu in het donker en in de verte met autorijden dat ik het niet goed zie.

Door veel beleefd te hebben met angsten van andere mensen is dat bij mij ook op het zicht gegaan en ook door de situatie in de wereld gun ik me haast geen tijd om te oefenen. Toch ga ik de oefeningen en ontspanningsactiviteiten weer oppakken. 

Ik vind het zo lief van je dat je dit allemaal doet. Je ben een dienaar van God. 

God bless you!

Anika Theunisz

Komt hier jouw getuigenis?

Vertel ons jouw ervaring via eyeloveseeing@gmail.com

Voel jij ook dat er veel meer voor je ogen mogelijk is dan wat jou tot hiertoe verteld werd?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat oogyoga voor jouw ogen kan betekenen?

Wil je alvast ‘s proeven en de eerste stappen op het pad naar helder zicht zetten?